Het Mechelse ShopWeDo, dat de logistiek van een 70-tal Belgische webshops herbergt, lanceert een nieuwe innovatie. Via Stock Sharing kunnen de webshops hun voorraad uit het magazijn beschikbaar stellen van andere webshops, die met het platform van ShopWeDo werken. “Dit biedt ook enorme kansen voor ShopWeDo”, zegt Kenny Van Paesschen van ShopWeDo. “Onze klanten hebben er alle baat bij om hun leveranciers en ook andere webshops in ons magazijn te hebben. Dan kunnen ze meer producten aanbieden, zonder ze eerst te moeten inkopen.”

“Het viel ons op dat sommige webshops al samenwerkten”, zegt Kenny Van Paesschen. “Er werden artikelen uit de voorraad gehaald door klant A, die vervolgens rechtstreeks weer op stock moesten bij klant B. Dit gaf aanleiding tot onnodig tijd- en plaatsverlies, administratieve rompslomp en extra kosten.” Beide webshops kunnen voortaan eenvoudig elkaars producten aanbieden zonder ze fysiek te moeten inkopen bij elkaar. “Klant A kan nu alle producten aanduiden die klant B mag verkopen. Klant B kan dit op zijn beurt ook doen met zijn producten.”

Met deze innovatie wil het Mechelse ShopWeDo de Belgische webshops nog meer wapens geven om de strijd met grote buitenlandse webshops aan te gaan. Dat het potentieel er is, merkt Kenny Van Paesschen aan de explosieve groei van zijn bedrijf. “De e-commerce in België groeit sterk en webshops rijzen als paddenstoelen uit de grond.” ShopWeDo zal dit jaar sterk inzetten op tal van innovaties om de verkoop van hun bestaande klanten te stimuleren. Zo komt er binnenkort een all-in e-fulfilmentaanbod voor start-ups en een automatische koppeling met de grootste online marktplaatsen, zoals Amazon en Bol.com.