Het Mechelse ShopWeDo.com scoort op E-commerce Xpo, de vakbeurs met oplossingen voor e-commerce in Kortrijk, met virtual reality. Bezoekers kunnen op de stand een virtuele rondgang maken in de magazijnen van het bedrijf, ruim honderd kilometer verder.

“Vorig jaar pakten we uit met onze Picking Bullet, een step om razendsnel orders te picken in ons warehouse”, zegt Kenny Van Paesschien van ShopWeDo. “Dit jaar hebben we weer een nieuwe blikvanger in huis. Iedereen die wil, kan op onze stand via virtual reality een rondleiding maken in ons magazijn. Onze eigen techniekers hebben dit mogelijk gemaakt.”

Via deze eyecatcher wil ShopWeDo eruit springen op de beurs. “En dat lukt. Veel klanten beslissen na een bezoek aan ons warehouse om met ons samen te werken, omdat ze onder de indruk zijn van onze werkwijze en ons softwaresysteem. Nu kunnen ze dit ook bezichtigen op locatie, via virtual reality.”

De beurs E-Commerce Xpo, georganiseerd door Kortrijk Xpo en Unizo, is ook dinsdag nog te bezoeken. U vindt er oplossingen op maat voor online business, zowel B2B als B2C, met webshop ontwikkeling, betaalsystemen, online marketing, advies & consultancy, diensten en logistiek. Er zijn 5 productzones met 140 exposanten.