ShopWeDoBulletHet Mechels e-commerce bedrijf, ShopWeDo, trekt maandag en dinsdag naar de e-Commerce Xpo in Kortrijk. Dat doen ze met hun ShopWeDo bullet. Het bedrijf onder leiding van Kenny Van Paesschen stoomt zich zo klaar voor de eindejaarspiek. De komende weken zullen er weer tienduizenden pakjes uit hun magazijnen richting de kerstboom vertrekken.

Met de ShopWeDo Bullet wil het Mechelse bedrijf de snelheid en efficiëntie van het orderpicken verhogen. Het is een stevige step, uitgerust met een cargo-bak en picking tablet. “De bedoeling is om de verplaatsingen tussen onze verschillende magazijnen te versnellen en makkelijker te maken voor onze medewerkers”, zegt zaakvoerder Kenny Van Paesschen. “Ook in de bredere gangen van onze magazijnen kunnen ze nu veel sneller werken. Bovendien is het ook gewoon leuk en sportief voor onze medewerkers.”

Het gaat goed met ShopWeDo. In hun e-fulfilment magazijn stockeren, verpakken en verzenden ze pakketjes voor meer dan 50 Belgische webshops. Sneller dan verwacht is het magazijn gelegen in industriezone Mechelen-Zuid volgelopen en wordt er volop gewerkt aan uitbreiding. “2016 wordt een veelbelovend jaar voor ons en heel de Belgische e-commerce”, besluit Van Paesschen. “We willen klaar zijn voor de groei die op ons afkomt. Hopelijk wordt het verbod op nachtwerk snel opgeheven of anders moeten we op zoek naar alternatieven. Op die manier kunnen we echt van start gaan en al de economie die nu vooral naar Nederland vloeit terug naar België beginnen brengen.”

In Kortrijk verzamelt tijdens de e-Commerce Xpo voor de tweede keer het kruim van de Belgische e-commerce wereld. Mechelse handelaars die wat willen bijleren over e-commerce kunnen donderdagavond ook terecht op het Unizo event ‘Het internet ook uw zaak’.