ShopWeDo, ECOkoeriers en Stad Mechelen werken samen

vanpaesschenShopWeDo, ECOkoeriers en Stad Mechelen hebben een interessant project opgezet voor de verzending van postpakketten van Mechelse winkels en handelszaken. Vanaf maandag 14 december kan elke Mechelse winkelier of handelaar via de website EasyShipper.be eenvoudig, zonder contract en tegen een scherpe prijs zendingen aanmaken bij Bpost, postNL, ECOkoeriers en DPD.

Kenny Van Paesschen van ShopWeDo: “Met één muisklik geeft de handelaar aan dat er pakjes klaarliggen in zijn zaak en in de late namiddag komt de ECOkoerier langs om deze pakketjes op te halen. Dezelfde avond worden de zendingen voorgesorteerd in de ShopWeDo HUB aan de rand van de stad waar ze samengevoegd worden met het e-commerce volume van ons e-fulfillment bedrijf. De dag erna worden deze pakjes bij de consumenten geleverd.”

Stad Mechelen zet hiermee de eerste concrete stappen om de outbound logistiek op een ecologische manier uit de stad te halen. “Minder stops van diverse koeriers doorheen de dag resulteren in minder CO² uitstoot en een veiligere stadskern omdat er bovendien ook minder wild geparkeerd zal worden.
Voor de handelaar betekent deze dienst een nieuwe kostenefficiënt middel om zijn klanten een betere service te bieden en zo de strijd aan te gaan met de Zalando’s van deze tijd.”

Mechelse handelaars die willen deelnemen, moet wel beschikken over een EasyShipper account, maar dat kan eenvoudig online worden aangevraagd op EasyShipper.be. Meer info kan worden bekomen bij ShopWeDo.