Het Mechelse ShopWeDo heeft de wind in de zeilen. Het bedrijf herbergt momenteel de logistiek van bijna 100 Belgische webshops. Omdat hun huidige magazijn van 1.500 vierkante meter vol zit, nemen ze een extra warehouse aan de Egide Walschaertsstraat in Mechelen-Zuid in gebruik. “We zijn blij dat we in Mechelen kunnen blijven, aangezien Mechelen op logistiek vlak een toplocatie is”, zegt Kenny Van Paesschen van ShopWeDo.

Door de uitbreiding beschikt ShopWeDo in Mechelen-Zuid nu over 4.000 vierkante meter stockageruimte. Het nieuwe gebouw zorgt meteen ook voor nieuwe kantoren. “Door deze uitbreiding zijn we weer klaar voor groei”, aldus Kenny Van Paesschen. In het nieuwe warehouse komen picking mezzanines in drie verdiepingen bovenop duizenden palletplaatsen. “Bedoeling is om bijna elke kubieke meter te benutten, ook in de hoogte dus. Er komt ook een gekoeld magazijn, omdat er meer en meer online shops voeding verzenden.”

Het huidige magazijn blijft in gebruik. “Nu onze software op punt staat, gaan we in het oude gebouw de automatisatie en robotisering testen.” Bij ShopWeDo werken 12 mensen, afhankelijk van de periode aangevuld met 5 à 10 tijdelijke werkkrachten.