vanpaesschenDe Mechelse start-up ShopWeDo blijft in sneltempo e-commerce producten ontwikkelen voor de Belgische markt.

Bedrijven en winkels kunnen niet alleen hun webshop logistiek uitbesteden in de magazijnen van ShopWeDo, maar de Mechelaars hebben ook hun eigen webshopplatform ontwikkeld. “Er was tot voor kort geen Belgisch webshopplatform. Vanuit onze eigen ervaring en door te werken met KMO’s die bij ons kwamen voor e-fulfilment, hebben we vrij snel ingezien dat er dringend nood was aan een SaaS* (software as a service) oplossing die specifieke nuances bevat voor de Belgische markt”, aldus CEO Kenny Van Paesschen. “Belgische bedrijven komen voor hun e-commerce maar al te vaak terecht bij Amerikaanse aanbieders zoals Shopify, bij Nederlandse bedrijven zoals SEOshop en CCVshop of bij Franse software als PrestaShop. Dat zijn stuk voor stuk mooie webshop-oplossingen maar ze zijn niet specifiek gericht op de Belgische ondernemers.”

ShopWeDo gaat nog verder dan webshop software en e-fulfilment. Het bedrijf biedt sinds kort de Easy Shipper. “Hiermee kan je heel eenvoudig en goedkoop pakketten verzenden over heel Europa via verschillende carriers. Zonder contract en zonder minimum. Er is al een tijdje een Nederlandse aanbieder die ook actief is in België (SendCloud). Het leek me niet echt logisch dat een Nederlands bedrijf goedkope zendingen binnen België aanbiedt. Vandaar dat we vanuit onze sterke samenwerkingen met Bpost, DPD en Postnl ook zijn beginnen bouwen aan een Belgisch alternatief. En dat is er nu, met onze Easy Shipper.”

Er staan nog nieuwe diensten op stapel. “Zo is er een oplossing op komst om snel en goedkoop webshop-foto’s te nemen (Speedy Packshot) en werken we aan een e-commerce opleidingstraject gericht op de Belgische ondernemer. Dit alles zal in de loop van dit najaar klaar zijn”, zegt Van Paesschen.

Momenteel maken al een honderdtal Belgische bedrijven gebruik van de diensten van ShopWeDo. Dagelijks komen er nieuwe klanten bij. Dat zijn niet alleen startende ondernemers en kleine KMO’s. Ook KBC heeft de weg al gevonden naar deze innovatieve start-up.

Een lijst met interessante start-ups vindt u hier.