September is innovatiemaand bij Voka-KvK Mechelen

innovationOndernemers weten het beter dan wie ook: stilstaan = achteruitgaan. Innovatie is meer dan ooit van levensbelang om succes te kunnen blijven boeken. Om ondernemers daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen, besteedt Voka – KvK Mechelen de nodige aandacht aan innovatie in haar opleidingsaanbod. Vooral in september wordt hierop gefocust.

Op uiteenlopende, gratis toegankelijke inspiratie- en infosessies krijgen ondernemers inzicht in de vragen waarmee hun onderneming wordt geconfronteerd binnen de voortdurend veranderende context van het ondernemen. Volgende topics komen aan bod:

6/9 – Disruptieve businessmodellen

Steeds meer sectoren krijgen de afgelopen jaren te maken met snel opkomende start-ups of snelle groeibedrijven die de markt letterlijk op haar kop zetten. Veel van die start-ups sterven een stille dood, maar steeds meer traditionele sectoren komen onder vuur te liggen. Wanneer spreken we over disruptieve businessmodellen? Wanneer is een bedrijf disruptief? Wat kan u leren van die disruptieve start-ups en hoe kan u bepaalde principes toepassen om zelf uw concurrenten te verbazen? Hoe kunt u zelf disruptief zijn?

20/9 – 3D-printing succesvol inzetten

Welke opportuniteiten biedt 3D-printing voor toekomstige producten en diensten? Heeft het impact op uw verdienmodel, op de distributie, op de klantbeleving of op de dienst na-verkoop?

22/9 – Industrie 4.0 Next-gen Tech trends Welding & Cutting

Al gehoord van ondoordringbare PE-leidingsystemen en hoe u deze kunt lassen? Wist u dat u zelf stikstof kunt genereren op de werkvloer voor het plasmasnijden? En hoe zal virtueel lassen straks een plaats vinden bij de opleiding van lassers?

29/9 – Hoe het juiste businessmodel kiezen

Op welke manier creëert uw bedrijf waarde voor uw klanten en hoe kan u daaraan verdienen? Leer van bestaande voorbeelden, ontdek welke modellen voor uw onderneming geschikt zijn en zet de eerste stappen richting uw eigen (innovatief) businessmodel.

5/10 – Forum Innovatie De wereld van morgen

Met het Forum Innovatie De wereld van morgen zet Voka – Vlaams Netwerk van Ondernemingen, in samenwerking met Agentschap Innoveren en Ondernemen, op 5 oktober de schijnwerper op ondernemend en vernieuwend Vlaanderen. Dit gebeurt samen met tal van innovatieve partners.

Innovatielab

U bent geïnspireerd en verlangt naar meer? Op vrijdag 30 september vindt de eerste sessie van het driedelige Innovatielab plaats. Wenst u meer klanten te bereiken? Of bereikt u niet altijd de juiste klanten? In dit innovatielab rond waardeninnovatie en customer journey staat de klant centraal. “In drie sessies gaan deelnemers via waardeninnovatie van een (innovatief) businessmodel tot de basis van hun eerste digitaal marketingplan”, licht senior projectadviseur Stefan Van Ouytsel toe. “Hun eigen businessmodel vormt de rode draad in dit driedelig atelier, dat vooral focust op datgene wat de klant ziet van de onderneming en de communicatie tussen de onderneming en (potentiële) klanten.”

Tijdens elke sessie wordt teruggekoppeld naar het eigen businessmodel. Tijdens de eerste twee sessies komt telkens een essentiële vraag aan bod. In de laatste sessie komt digitaal marketingicoon Bert Van Wassenhove langs. Hij geeft de nodige tips en legt uit hoe u in 100 dagen een digitaal marketingplan opstelt.

Voor meer info kunt u mailen naar stefan.van.ouytsel@voka.be.