Senior Consultants: oud maar niet out

aertsDe Antwerpse Lief Aerts staat aan het hoofd van de nieuwe bestuursploeg van Senior Consultants Vlaanderen (SCV). Via deze vzw stellen gepensioneerde bedrijfsleiders, kaderleden, hoger opgeleiden en ambtenaren gratis hun kennis en ervaring ter beschikking aan KMO’s  en organisaties. “Jonge bedrijven bij de hand nemen om ze te laten groeien, en voorkomen dat bedrijven in moeilijkheden komen of hen helpen om opnieuw het juiste pad te vinden, daar staat SCV voor”, zegt Lief Aerts, de nieuwe voorzitter van SCV.

De vzw bestaat 16 jaar en legt met het kersverse bestuur nieuwe accenten in consultancy.

“Voor veel ondernemers is de drempel om begeleiding of hulp te vragen te groot”, aldus Lief Aerts. “De redenen zijn divers: omdat ze de natuurlijke drive hebben om hun problemen zelf op te lossen, er geen tijd voor hebben en vooral omdat niet alle bedrijven een budget hebben voor professionele consultancy.” Hier biedt SCV een oplossing.

Het engagement van de SCV-consulenten is groot. “We zijn dan wel met pensioen, maar het kriebelt voortdurend om onze jarenlange ervaring in het actieve bedrijfsleven te gebruiken om bedrijven te laten groeien en bij te dragen tot innoverend ondernemen.” Een groot voordeel is dat SCV-consulenten tijd hebben, want ze hebben geen fulltime job meer. “Dat maakt dat onze klanten alle aandacht krijgen. Elke projectaanvrager wordt bij ons behandeld als nummer 1, ongeacht of het over een klein of groot project gaat.”

De afgelopen jaren hebben SCV-consulenten al honderden KMO’s en organisaties in het hele Vlaamse gewest begeleid. De koepel heeft 6 regionale besturen, waaronder SCV Antwerpen. Alle regiobesturen zijn vertegenwoordigd in de bestuursploeg die nu wordt voorgezeten door Lief Aerts van afdeling Antwerpen. “Onze expertise is enorm breed: personeelsbeheer, businessplannen, veiligheid… betaalbare consultancy met alle aandacht voor de klant.”