Segment 5: jong Mechels ondernemersgeweld

Vijf jonge ondernemers openen op 13 juni onder de gezamenlijke noemer Segment 5 een nieuwe winkel in de Mechelse Onze-Lieve-Vrouwestraat. Ze blazen zo nieuw leven in de verkommerende panden van Minterior.

“De Onze-Lieve-Vrouwestraat wordt steeds meer een locatie voor creatieve en unieke ondernemersconcepten. Wij verwelkomen deze evolutie met open armen en wensen de 5 jonge ondernemers erg veel succes”, zegt schepen van Economie Wim Jorissen.

Hanna Carlier, Jan Lettany, Ilona Becx, Vincent Moens en Noro Khachatryan zien een droom in vervulling gaan. In hun winkels kan u terecht voor bloemen, meubels, vintagekleren of designerstukken. Ze maakten de panden zelf helemaal startklaar.

Op huisnummer 12 komt een atelier van Studio Khachatryan van meubelontwerper Noro Khachatryan, die al een winkel heeft aan de Onze-Lieve-Vrouwestraat 9.

MoensFlowers & Decorations, de bloemen- en decoratiewinkel van Vincent Moens, komt aan de Onze-Lieve-Vrouwestraat 14-16. Moens studeerde vorig jaar af. Zijn winkel past binnen de doelstelling van MEST, de Proeftuin van Mechelse Starters, om Mechels talent in Mechelen te houden.

Nummer 18 wordt ingenomen door Loulou’s retro inspired boutique van Ilona Bercx. Dit wordt een retroparadijs voor dames met pin up- en rockabilly kleding, schoenen  en accessoires.

Op nummer 20 komt Studio Wolk van Hanna Carlier, die vorig jaar afstudeerde aan Thomas More. Ook haar project past binnen de doelstelling van MEST om afgestudeerd talent in de stad te houden. Studio Wolk is een ontwerpbureau voor tijdelijke vormgeving. Hanna geeft op een creatieve manier vorm aan evenementen, etalages, immoprojecten en beursstanden.

De laatste in de rij is Timmerjan Jan Lettany op nummer 22. Zijn specialiteit: ‘alles met hout’. Hij maakte onder meer de houten afscheiding voor de pop-up zomerbar van café ’t Schipke (De Sanseveria) in het Hof van Busleyden.