Secretaresses verkennen Mechelen als bestemming voor zakentoerisme

Best of Home Suite in Martin's Patershof. Foto Martin's Patershof

Best of Home Suite in Martin’s Patershof.
Foto Martin’s Patershof

Eerder meldden we al dat Mechelen het steeds beter doet als toeristische bestemming. De meeste Mechelse hotels kunnen voor de eerste drie maanden van dit jaar betere cijfers voorleggen dan voor dezelfde periode in 2015. Een groot deel van de toeristen komt naar Mechelen voor zaken. In 2014 vormden zakentoeristen gemiddeld 60 % van het totaal aantal toeristen in de Dijlestad.

Op 25 april ontvangt Meet in Mechelen, het congresbureau van stad Mechelen, zo’n 20 secretaresses die Mechelen willen verkennen als bestemming voor een business trip. De MICE-coördinatoren van de stad tonen hen met plezier de troeven van Mechelen als locatie voor vergaderingen, evenementen, incentives, teambuildings of congressen.

De deelnemers verzamelen voor de ontdekkingstrip van Mechelen aan café Sister Bean op de Vismarkt en vertrekken richting Lamot. “Op het programma staan o.a. een ontvangst in kasteel Tivoli, een rondleiding achter de schermen van Martin’s Patershof en een bezoek aan brouwerij Het Anker“, vertelt Björn Siffer, Mechels schepen van Toerisme. “Mechelen is verrassend en veelzijdig. We hebben een historische binnenstad waar alles op wandelafstand ligt en waar werk en ontspanning kunnen worden gecombineerd.”