© Naomi Banken.

MECHELEN – We werken steeds vaker alleen thuis om files te vermijden of omdat we onze eigen baas zijn. Maar soms is het toch wel nuttig en aangenaam om een klankbord te hebben. Freelancers en ondernemers ruilen daarom hun thuisbureau steeds meer in voor een gemeenschappelijke werkplek. Het Mechelse Seconddesk is zo’n gezellige coworking plek waar je productiever en minder eenzaam bent.

Seconddesk maakt deel uit van Artenova, de voormalige meubelzaak in de Hendrik Consciencestraat tegenover het Mechelse station waar vandaag heel wat Mechelse kunstenaars en creatieve ondernemers onderdak vinden.

Initiatiefnemer is Mechelaar Obed Vleugels, zeefdrukker en grafisch ontwerper die al langer droomde van een flexibele werkplek in zijn stad. Een coworking community die wifi, verse koffie en fijne collega’s biedt, maar ook een mooie en inspirerende werkomgeving.

Dit is letterlijk een second desk voor wie thuis al een werkplek heeft of regelmatig bij klanten werkt. Niemand heeft een vaste plaats. Je kiest een stoel en klapt je laptop open waar je wilt. De coworking plek is opgetrokken rond een zeefdrukstudio en grafisch ontwerpbureau, en de flexwerkers kunnen meesurfen op de creatieve vibe die hier heerst.

Lidgeld

Seconddeskers betalen een lidgeld per maand en mogen in ruil onbeperkt (7 dagen op 7, 24/24u) gebruikmaken van de ruimte. Momenteel zijn er zes leden: initiatiefnemer en graficus Obed Vleugels, journalisten Lien Lammar en Leen Vervaeke, ontwerper Maarten Bernaerts, fotografe en graficus Naomi Banken, en Bert Vanhooff (Business/functionele analyse, UX ontwerp en Ex developer). “We hebben het bijzonder naar onze zin in onze tweede werkplek, maar we zien het helemaal zitten om de koffiemachine en lunchpauzes te delen met nóg meer coworkers!”

Tijdens de derde editie van de Belgische Coworking Week zetten ruim 50 coworking spaces uit heel België nog tot 27 oktober hun deuren open, en dat geldt ook voor Seconddesk. Geïnteresseerden kunnen ook een kijkje nemen op de website of op de Facebookpagina (coworking Mechelen).