Het zopas gelanceerde ScreenTeam uit Sint-Katelijne-Waver adviseert bedrijfsleiders die overwegen om hun onderneming te verkopen. Het team bundelt juridische, fiscale en financiële expertise en steunt hiervoor op de input van gespecialiseerde dienstverleners, zoals advocatenkantoor Schoups (Antwerpen/Brussel), accountancygroep dnf Group (Antwerpen/Mechelen/Temse) en kmo-adviesbureau ESP (Sint-Katelijne-Waver). ScreenTeam wil een sterke toegevoegde waarde bieden voor middelgrote en grote Vlaamse kmo’s door ze proactief verkoopsklaar te maken.

ScreenTeam heeft als doel de bedrijfsleiding snel een scherp en onafhankelijk inzicht te verschaffen m.b.t. de onderneming, en in het bijzonder de juridische, financiële en fiscale aandachtspunten. Het bedrijf wordt gedurende enkele dagen gescreend. Nadien levert dit een rapport in mensentaal op met een heldere analyse van de onderneming en duidelijke aanbevelingen. Na uitvoering van de aanbevelingen is de onderneming meer verkoopsklaar. Deze oefening kan een positief effect hebben op de waardering en prijszetting van de onderneming.

ScreenTeam doet voor zijn projecten een beroep op de expertise van onder meer Schoups (advocaten), dnf group (fiscale experten) en ESP (financiële experten). Deze adviseurs zijn op elkaar ingespeeld, wat de dienstverlening aan de kmo’s ten goede komt. Indien de bedrijfsleider voor een bepaald onderdeel met een andere adviseur wenst te werken, kan dat ook. ScreenTeam voert geen waardebepaling van ondernemingen uit en is ook geen makelaar in bedrijven die mogelijke kopers voorstelt. ScreenTeam effent wel het pad richting een mogelijke verkoop.

Elly Simons van kmo-adviesbureau ESP, één van de gespecialiseerde dienstverleners van ScreenTeam: “Al 20 jaar zie ik tijdens overnames vergelijkbare issues opduiken die ergernissen aan beide kanten veroorzaken. Dat leidt meestal tot vertragingen in of een afbreking van het overnameproces, terwijl deze aandachtspunten vaak makkelijk op voorhand op te lossen zijn.”