In de gebouwen van Philips Constant NV in Puurs werden donderdagavond voor de twaalfde keer de Schrijnwerk Awards uitgereikt. De awards zijn een initiatief van het vakblad Schrijnwerk, een uitgave van Professional Media Group. Ze bekronen het vakmanschap binnen de Belgische schrijnwerk- en interieurbouwsector.

Uit tientallen inzendingen heeft een onafhankelijke vakjury uiteindelijk 41 projecten in 4 categorieën genomineerd en per categorie 3 laureaten bekroond

Met de realisatie van een indrukwekkende vliesgevel voor het iconische Havenhuis in Antwerpen slaagde GrovenPlus uit Puurs erin om de Schrijnwerk Award 2016 te winnen in de categorie Aluminium. De gevel van het Havenhuis is opgedeeld in meer dan 450 kadermodules met daarin telkens 4 driehoekige vlakken. Vrijwel elke module en elk vlak heeft zijn specifieke oriëntatie, wat de grillige vormgeving van de gevel verklaart.

De tweede plaats binnen de categorie aluminium werd behaald door AVC Gemino met de inrichting van het nieuwe bedrijfsgebouw van Barco in Zwevegem. De derde podiumplaats was voor de firma Hegge die het nieuwe connectorgebouw op de luchthaven van Zaventem realiseerde.