MECHELEN – Vanaf 28 februari houdt ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. (APBC) halt in Mechelen. Kmo’s en creatieve experten kunnen dan drie maanden lang het innovatietraject doorlopen in het Oh! Ondernemershuis.  

Technologische groei, digitale revoluties en veranderende wetgevingen dwingen bedrijven om zich razendsnel aan te passen. De innovatietrajecten van APBC zetten in op co-creatie met de creatieve sector. Creatieve experten werpen daarbij een frisse blik op de activiteiten en processen van de kmo.

“Hiermee willen we de kmo’s in provincie Antwerpen meer slagkracht geven. Vandaag, maar vooral ook in de toekomst”, legt gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé uit. “Aangezien de concurrentie vanuit het buitenland groot is, moeten onze bedrijven de (internationale) strijd durven aangaan. Door in te zetten op innovatie, die vaak zijn oorsprong vindt in een creatief denkproces, willen wij hen hierbij ondersteunen. Cross-overs tussen verschillende sectoren zullen het verschil maken.”

Start van nieuwe editie

Vorig jaar werden 15 kmo’s gekoppeld aan creatieve ondernemers. Onder hen ook Franca Products NV, producent van gevelbekleding en –verlichting uit Lier. “Dankzij het innovatietraject maakte ik een nieuwe start met mijn bedrijf”, vertelt Alain Van den Bergh van Franca Products. “Na afloop had ik een andere kijk op de huidige en toekomstige positie en doelstellingen van mijn onderneming.”

In de Dijlestad wordt de aftrap van het nieuwe traject gegeven op 28 februari. Het slotevent vindt op 31 mei plaats. Kmo’s kunnen zich nog tot 9 februari inschrijven voor het innovatietraject.