Schrijf in voor Greener Packaging Awards

gpaAlle  bedrijven die verpakte goederen op de markt brengen, kunnen nu inschrijven voor de Greener Packaging Awards 2015.  De tweejaarlijkse wedstrijd wordt georganiseerd door Fost Plus en VAL-I-PAC  en wil ondernemingen belonen die verpakkingen ontwerpen die hun ecologische voetafdruk verminderen. De inspanningen die de bedrijven leveren, kunnen zich afspelen op het gebied van gewicht/volume, end-of-life, minder verspilling van het product zelf of op het vlak van de oorsprong van het materiaal.

In de categorie designer/student worden nieuwe verpakkingsconcepten in de kijker gezet. Hier is het selectiecriterium een vermindering van verspilling van het product. Bedrijven kunnen hier hun dossiers voor de wedstrijd indienen. Dat kan tot 31 augustus 2015 (tot 30 april voor studenten).

Alle ingediende dossiers worden geëvalueerd door een jury van experten uit de academische, wetenschappelijke, politieke, verenigings- en bedrijfswereld. De jury wordt bijgestaan door een technisch comité. De prijsuitreiking zal plaatsvinden in november 2015 tijdens de Europese week van de Afvalvermindering.