BORNEM – Schréder, met Belgische vestiging in Bornem, heeft samen met het Chinese telecommunicatiebedrijf Huawei de Shuffle Site ontwikkeld. De multifunctionele verlichtingskolom zal steden in staat stellen hun 4G-dekking uit te breiden en de netwerkcapaciteit op een onopvallende manier te verhogen.

De specialist in het ontwerp en de realisatie van HID- en ledverlichtingsoplossingen wil er samen met Huawei voor zorgen dat de volgende generatie connectiviteit voor iedereen toegankelijk is. Beide partijen ontwikkelden daarvoor de Shuffle Site die gebaseerd is op Schréders Shuffle-systeem. Dat modulaire verlichtingssysteem werd in 2015 gelanceerd. Het kan controlesystemen, luidsprekers, bewakingscamera’s, hotspots, elektrische voertuigopladers, bewegwijzering en nog veel meer slimme diensten integreren om steden te helpen bij het leveren van de connectiviteit die de burgers verwachten.

“Exploitanten moeten vandaag een enorme capaciteit en connectiviteit leveren, maar het is bijna onmogelijk om zo’n site te verwerven in een dicht stedelijk gebied met de traditionele oplossing”, legt Nicolas Keutgen, chief innovation officer van Schréder, uit. “Dankzij ons Shuffle-systeem kunnen verschillende apparaten in het straatbeeld echter het ideale multi-applicatieplatform voor ontwikkelingen in een slimme stad worden.”

4G voor iedereen

Door de integratie van de Outdoor Small Cell van Huawei in de Shuffle worden steden in staat gesteld om hun 4G-dekking uit te breiden en de netwerkcapaciteit te verhogen. De verfijnde kolom past bovendien perfect in de stedelijke omgeving, waardoor ze geen doorn in het oog van de bewoners is. Bovendien zullen de steden in staat zijn om hun infrastructuur in de toekomst gereed te maken voor 5G-dekking.

Schréder en Huawei ondertekenden ook nog een memorandum van overeenstemming die beide partijen in staat stelt om samen oplossingen te ontwikkelen die de stad zullen verlichten en verbinden.