Schréder, de specialist in het ontwerp en de realisatie van HID- en ledverlichtingsoplossingen, heeft een Smart City Award gewonnen. In samenwerking met Atkins Global eindigde het bedrijf, met een Belgische vestiging in Bornem, eerste in de ontwerpwedstrijd A Smarter City. Die vond plaats in The City Centre in Londen. “Veel mensen denken bij smart aan iets puur technologisch. Technologie speelt een grote rol, maar innovatie vormt de sleutel tot een werkelijk slimme stad”, aldus Benjamin O’Connor, directeur van The City Centre.

De wedstrijd had een duidelijk doel: de potentiële voordelen van het implementeren van slimme technologieën in het financiële hart van Londen benadrukken. En daar is Schréder samen met Atkins Global met verve in geslaagd. Hun project Key to the City maakt gebruik van een applicatie voor de smartphone en slim straatmeubilair. Die helpen bewoners en bezoekers in contact te treden met de meer dan 150 groene ruimten in het Londense netwerk. De toepassing van smart lighting technologie vormde daarbij een belangrijk onderdeel. “Atkins en Schréder’s Key to the City zet het unieke karakter van de groenzones van de stad in de kijker, terwijl innovatie centraal blijft staan”, duidt Benjamin O’Connor. De winnende inzending wordt in The City Centre tot het einde van dit jaar tentoongesteld.

Momenteel zit Schréder in de voorhoede van het omarmen van smart lighting technologie over de hele wereld. De Shuffle, één van de creaties van het bedrijf, is ontworpen ter bevordering van de interactiviteit en sociale connectiviteit in openbare ruimtes. Daarbij wordt energie-efficiënte ledverlichting gecombineerd met onder andere WiFi en elektrische oplaadmogelijkheden. De Shuffle is reeds in meer dan 15 landen wereldwijd geïnstalleerd.

Schréder is met 40 bedrijven aanwezig in 35 landen. Het Bornemse Uitrusting Schréder kan genieten van de voordelen die de internationale Schréder Groep biedt, en van de aanwezigheid van het R&D centrum van de Groep in Luik.