Schreder-lights-Plymouth-Hoe-MadeiraUitrusting Schréder uit Bornem heeft meer dan 29 000 lichtarmaturen geleverd aan de stad Plymouth in Groot-Brittannië. De straatverlichting in de gehele stad werd er vervangen door LED-technologie. Dat gebeurde verspreid over een periode van 18 maanden.

Plymouth is één van de eerste steden in Groot-Brittannië die alle straatverlichting vervangt voor LED-armaturen. Het stedelijk milieu zal ook worden verbeterd door vermindering van lichtvervuiling en verbetering van veiligheid door de beter kleurweergave van LED. Verwacht wordt dat de nieuwe LED verlichting zorgt voor een vermindering van Plymouth’s jaarlijkse energieverbruik van rond de 17GWh tot 5GWh, een besparing van meer dan 1 miljoen pond per jaar (zo’n 1,15 miljoen euro).

Toekomstbestendigheid tegenover stijging van energieprijzen, aanzienlijke vermindering van CO²-uitstoot en onderhoudskosten en een verlichtingsinstallatie die overdag een esthetische uitstraling heeft, waren de belangrijkste doelstellingen voor de stad Plymouth. “Wij hadden verwacht dat wij met twee of drie bedrijven hadden moeten werken om een compleet geheel te krijgen”, zegt Paul German, Lighting Engineer bij Amey en de verantwoordelijke lichtontwerper van de raad van Plymouth, “Maar Schréder’s inschrijving voldeed aan alle vereisten, waardoor ze de volledige stadsverlichting voor hun rekening namen.”

Schréder is gespecialiseerd in het ontwerp en de realisatie van HID- en ledverlichtingsoplossingen. Het heeft zijn naamsbekendheid te danken aan de knowhow op het vlak van weg- en stadsverlichting, sfeer-, architecturale, industriële, tunnel- en sportverlichting. Schréder is met 40 bedrijven aanwezig in 35 landen, met een R&D centrum van de Groep Schréder in Luik. Uitrusting Schréder, gevestigd in Bornem, is een belangrijke regionale speler in zijn sector.