BORNEM – Schréder, specialist in het ontwerp en de realisatie van HID- en ledverlichtingsoplossingen, heeft de Brusselse Jubelparktunnel flink onder handen genomen. Het bedrijf, met Belgische vestiging in Bornem, renoveerde de verlichtingstoestellen aan de in- en uitgangen van de tunnel.

De Brusselse regering lanceerde dit jaar een project rond de renovatie van de verlichting in de Jubelparktunnel. Dat kadert in het meerjarige investeringsplan voor de beveiliging en renovatie van de wegtunnels beheerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De renovatiewerken moesten enerzijds de veiligheid van de gebruikers verbeteren en anderzijds de tunnel opwaarderen.

Om die doelstellingen te bereiken, koos Brussel voor de SCULPLine-armatuur, een ledoplossing van Schréder. Twee parallelle lijnen werden langs de tunnelinrit geplaatst. Witte lichten verlichten nu het wegdek, terwijl RGBW-verlichting de zijmuren in het licht zet.

Veilig en aangenaam

“De neutraal witte verlichting voor het wegdek geeft de gebruikers een groot visueel comfort en doet eventuele obstakels meer opvallen. Bovendien kan er zo heel wat op verlichtingskosten worden bespaard”, klinkt het bij Schréder. “De RGBW-armatuur geeft dan weer een oneindige waaier aan mogelijkheden, van eenkleurige of veelkleurige statische verlichting tot een volledig dynamische verlichting.”

Schréder is met 40 bedrijven aanwezig in 35 landen. Het Bornemse Uitrusting Schréder kan genieten van de voordelen die de internationale Schréder Groep biedt, en van de aanwezigheid van het R&D-centrum van de Groep in Luik.