BORNEM – Schréder heeft de nieuwe fiets- en wandelpromenade op de Wilfordkaai in Temse van ledarmaturen voorzien. De verlichting moet voor een aangename sfeer zorgen op een strook waar ook ruimte voor horecazaken en een groen- en speelzone wordt gemaakt.

De Oost-Vlaamse gemeente Temse gebruikte de Wilfordkaai naast de Schelde vooral als parkeerplaats. Om deze locatie op te waarderen voor inwoners en toeristen, werd besloten om ze te renoveren tot een fiets- en wandelpromenade van 6,7 meter breed. Daarin speelde ook verlichting een belangrijke rol. Concessiehouder van de Wilfordkaai Kaai-Invest deed daarvoor een beroep op de Bornemse specialist in het ontwerp en de realisatie van HID- en ledverlichtingsoplossingen.

Kaai-Invest maakte die keuze op basis van twee redenen. “Ten eerste was de kwaliteit van de voorgestelde oplossing zeer hoog. Ten tweede was ook de algemene dienstverlening doorslaggevend. Schréder kan die van studie over installatie tot en met ingebruikname verzekeren”, klinkt het.

Energiezuinig en efficiënt

Schréder werkte samen met de concessiehouder, de gemeente Temse en netbeheerder Eandis. Het bedrijf stelde ledverlichting voor die volledig in de balustrade tussen de kaai en de rivier verwerkt zit. Over een lengte van 500 meter werden er zo in totaal 77 ledarmaturen geplaatst.

De ledbalustrade is niet alleen energiezuinig. Ze verhoogt ook de veiligheid van de wandelaars en geeft de promenade ’s nachts een extra cachet.