Schréder, marktleider op het gebied van publieke en professionele verlichting met vestiging in Bornem, kiest voor elektrische BMW i3’s. Met de nieuwe zuil Shuffle kijkt Schréder naar de toekomst door zich te concentreren op diensten zoals verlichting, beveiliging, infotainment, draadloze connectiviteit en e-mobility.

Het R&D centrum van Schréder in Luik werd reeds voorzien van dergelijke faciliteiten. In het centrum kan Schréder alle nieuwste ontwikkelingen en innovaties laten zien aan de meer dan 500 bezoekers per jaar uit de hele wereld. In deze context en met de elektrische oplaadfunctie in het achterhoofd heeft Schréder dan ook gekozen voor de BMW i3, een model dat volledig ontwikkeld werd in functie van elektrische mobiliteit.

De specialist in verlichting koos voor de kleur Protonic Blue omdat die kleur doet denken aan de lichtgevende ring die geïntegreerd is in de zuil Shuffle en oplicht wanneer de wagen wordt opgeladen.

“Net zoals BMW zijn wij van mening dat we de nieuwe uitdagingen moeten aanpakken met een innovatieve en creatieve aanpak. Dat maakt dat de BMW i3, een moderne en exclusieve elektrische wagen, samen met ons product Shuffle, gericht op Smart City, een gouden combinatie is. Zeker op een moment waarop elektrische mobiliteit een steeds belangrijkere factor wordt”, aldus Nicolas Keutgen, Chief Innovation Officer van Group Schréder.

De BMW i3’s van Schréder zullen ook gebruikt worden tijdens verplaatsingen met bezoekers en door de werknemers van Schréder.

“BMW i was al heel snel na de lancering een gigantisch succes, niet alleen wereldwijd maar ook nationaal. Sinds de komst van de nieuwe batterij biedt de BMW i3 een nog grotere autonomie, met 300 km rijbereik (NEDC). De aanpak van Schréder is het resultaat van hun verlangen om alternatieve bedrijfsmobiliteit op te zetten. Met deze concrete aanpak zetten bedrijven in op stedelijke mobiliteit. De zuil Shuffle is in dit opzicht een fantastische oplossing om elektrische mobiliteit nog meer te bevorderen”, zegt Jean-Philippe Parain, President & CEO van BMW Group Belux (Bornem).