Macarena Arena in Rio de Janeiro

Macarena Arena in Rio de Janeiro

Met een gouden medaille voor Greg Van Avermaet, een zilveren voor Pieter Timmers en een bronzen voor Dirk Van Tichelt zijn de Olympische zomerspelen in Rio de Janeiro alvast goed gestart voor de Belgen. Niet enkel de topsporters maken het mooie weer in Brazilië, ook enkele Belgische bedrijven leverden prestaties op of rond de Olympische Spelen. Onder hen Uitrusting Schréder uit Bornem, dat gespecialiseerd is in het ontwerp en de realisatie van HID- en ledverlichtingsoplossingen.

De lokale autoriteiten van Rio grepen de Olympische Spelen aan om de haven Porto Maravilha te herontwikkelen tot een cultureel en zakelijk centrum om het toerisme en de economie te stimuleren. Voor deze veranderingen werd ook Schréder ingeschakeld. “We bieden duurzame verlichtingsoplossingen die een veilige en gastvrije ruimte voor mensen creëren om van te genieten, waardoor de gebieden ook ’s nachts tot leven komen.”

Schréder heeft onder andere kostenbesparende LED-verlichtingsoplossingen geleverd. Daarmee wordt het gebied rond de Maracanã arena, het grootste stadion in Zuid-Amerika, verbeterd en zorgt het meteen voor het hoogste niveau van veiligheid voor de vele bezoekers die de arena zullen betreden en verlaten. Schréder verlicht ook de voorgevel van de arena.

Naast Porto Maravilha en de Maracanã Arena zijn de producten van Schréder ook terug te vinden in het Olympisch Park. Daar verlichten meer dan 1000 Akila Olympics, die een helder wit licht verspreiden, de hele stad. In het Museu do Amanhã draagt de BaroLed schijnwerper ’s nachts bij aan het benadrukken van de prachtige architectuur van het gebouw. Tot slot schenken meer dan 600 energiezuinige armaturen in het Parque Madureira de bewoners dag en nacht voldoende licht.

Schréder is met 40 bedrijven aanwezig in 35 landen. Het Bornemse Uitrusting Schréder kan genieten van de voordelen die de internationale Schréder Groep biedt, en van de aanwezigheid van het R&D centrum van de Groep in Luik. De verlichtingsspecialist kan grote internationale trekpleisters zoals de Champs-Élysées in Parijs, het Colosseum in Rome, de Riva in Split en de Bund in Shanghaï op zijn palmares schrijven.