BOOM – In de Hoogstraat 8, recht tegenover de eerste winkel, opent Schoenen Jules binnenkort Schoenen Jules Kids. Na de specialisatie in grote maten, kunnen klanten er nu ook terecht voor de allerkleinste schoenen. Zo richt de schoenenwinkel uit Boom zich meteen tot het hele gezin.

Vorig jaar was Schoenen Jules nog starter van de week op Made in Mechelen. De schoenenwinkel opende op 5 mei in Boom en legt de nadruk op grote schoenmaten. Zo kunnen vrouwen nog steeds in Hoogstraat 9 terecht voor de maten 36 tot 45. Mannen vinden er schoeisel van maat 40 tot en met 52.

“Een tijd geleden kwam het pand tegenover ons vrij”, zegt Jules Deleersnijder, zaakvoerder van Schoenen Jules. “Zonder plannen te hebben, was het voor ons toch een trigger om eens goed na te denken. Zo’n opportuniteit krijg je geen twee keer. Al snel kwamen we uit op de bevinding dat we onze klanten een totaalconcept willen aanbieden. Niet alleen volwassenen met grote voeten, maar het hele gezin moest bij ons terecht kunnen. Dat zal nu ook kunnen met Schoenen Jules Kids.”

Schoenmaker blijf bij je leest

In het feestelijke openingsweekend van 3 en 4 maart kan iedereen een kijkje nemen in het nieuwe pand. “Klanten vinden hier al schoenen voor de eerste stappertjes, vanaf maat 18. Ze kunnen rekenen op een uitgebreid assortiment, gaande van sportief tot modern. Belangrijk is dat we niet de duurdere prijsklasse uitgaan. Kinderen groeien immers snel uit hun schoenen en daar willen we rekening mee houden.”

Ook al draait de schoenensector steeds moeilijker, toch slaagt Jules Deleersnijder in zijn missie om nieuw leven in Boom te brengen. “De uitdaging blijft om Boom opnieuw van een bloeiend winkelcentrum te voorzien. Er komen hier bijvoorbeeld klanten vanuit Kortrijk voor onze grote maten. Ik hoop die tendens nu nog meer te stimuleren met dit nieuwe verhaal.”