Sara Vercauteren wordt docent bij Thomas More Mechelen

vercauterenDe Mechelse Thomas More-hogeschool heeft er een opmerkelijke nieuwe docent bij. Sara Vercauteren, woordvoerster van Medialaan, vervoegt de rangen. Samen met Tom Van de Vreken, woordvoerder van Proximus, leidt Sara vanaf nu het afstudeertraject woordvoerder.

Sara Vercauteren: “Ik was aangenaam verrast toen ik de vraag kreeg om mee woordvoerders klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Omdat ik ervan overtuigd ben dat het belang van een goede woordvoerder alleen maar zal toenemen, deel ik graag mijn passie, wil ik talent spotten en beter maken. In tijden waarin mensen steeds meer transparantie verwachten, heb je professionals nodig die dit op een goede manier kunnen waarmaken. Daarom zoeken we nog topstudenten voor het verkorte traject.”

Tom Van de Vreken: “Ik ben heel blij dat Sara de rangen vervoegt. Samen kunnen we de studenten in 1 academiejaar meer dan 30 jaar ervaring aanbieden in omgaan met de pers. Daar is nood aan: steeds meer bedrijven en overheden zoeken iemand die weet hoe de media werken, die journalisten kan helpen met hun job en daarnaast ook de eigen organisatie in het nieuws kan krijgen. Want een woordvoerder doet veel meer dan interviews geven.”

In dit traject bij Thomas More krijgen studenten ook een twintigtal expert classes van andere professionals uit de echte wereld, met o.a. topsprekers als Michiel Sallaets (woordvoerder Google), Michaël Schockaert (Belmodo) en Richard Verbeek (communicatiebureau Lewis PR).