Sara Van Wesenbeeck helpt professional organizers op weg

Sara-Van-WesenbeeckSara Van Wesenbeeck, business coach en professional organizer, wil startende professional organizers helpen een succesvolle zaak uit te bouwen. “Tot nu toe waren er enkel in het buitenland opleidingen, maar vanaf maart kun je nu ook in België een opleiding voor professional organizer volgen. De driedaagse opleiding wordt dit jaar tweemaal georganiseerd.”

Sara Van Wesenbeeck, Europees Ambassadeur voor het (Vrouwelijk) Ondernemerschap, organizing-pionier en auteur van organizing-boeken, geeft zelf de opleiding. Ze is met haar bedrijf Plus Organizing gevestigd in Bonheiden. In de cursus deelt ze haar rijke praktijkervaring en haar passie voor het vak.

“In de opleiding leer je de finesses van het vak van professional organizer, zowel voor de particuliere markt (home organizing) als voor de zakelijke markt (office organizing). De basisvaardigheden die elke professional organizer moet kennen, het verloop van het organizingtraject en de essentie van het organiseren van spullen, administratie en tijd komen aan bod”, zegt Sara Van Wesenbeeck. “Ook het werken met kwetsbare klanten, zoals mensen met een handicap, aandachtstoornis of burn-out krijgt een plaats in de opleiding. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het opstarten van je eigen succesvolle organizing-bedrijf en doe je je eerste ervaring met organizen op.”

De vraag naar coaching door een professional organizer is de laatste tijd opvallend toegenomen. Toch zijn er in België nog weinig organizers fulltime actief. Sara Van Wesenbeeck: “Meer dan ooit is er bij mijn bedrijf vraag naar persoonlijke coaching en naar duurzame adviezen om het spitsuur in leven en werk beter te kunnen managen. Mensen hebben het druk en kampen vaak met aanhoudende en ondermijnende stress. Het is goed om vast te stellen dat de Vlaming ondertussen de weg naar de professional organizer gevonden heeft. Met de opleiding wil ik het belang van ons werk onderstrepen en meer professional organizers de kans geven om goed opgeleid en voorbereid een succesvol bedrijf uit te bouwen.”

De driedaagse opleiding Ik word professional organizer richt zich tot startende professional organizers, ouder dan 25 jaar en vindt plaats in de kasteelhoeve Heerlijckyt van Elsmeren in Geetbets.