Op 1 juni verschijnt Rust in je huis en je hoofd, het vierde boek van professional organizer, organizing pionier en life & business coach Sara Van Wesenbeeck uit Bonheiden. Deze nieuwe publicatie wordt  door uitgeverij Lannoo gepromoot in haar Life in Balance-zomeractie.

“In onze veeleisende samenleving is de zoektocht naar rust in je hoofd actueler en belangrijker dan ooit”, zegt Sara Van Wesenbeeck. “Aan de hand van nuttige inzichten, beproefde recepten en hands on tips vertel ik in mijn boek hoe je de tastbare buitenwereld (tijd, jezelf, spullen, papierwerk, gezin…) kunt aanpakken om zo in je hoofd orde op zaken te stellen en rust te vinden. Rust in je huis en je hoofd is gebaseerd op mijn eerste publicatie Het slimme organizing boek dat ik zes jaar geleden schreef en dat het eerste Belgische organizing-boek is.”

De auteur houdt een pleidooi voor een eenvoudiger, evenwichtiger en gelukkiger leven met systemen die bij je passen, die meerwaarde geven aan je leven en duurzaam zijn. “Je hoeft daarvoor heus niet te transformeren in een soort robot die in een huis of omgeving leeft waarin geen voorwerp te veel staat en waarin geen enkele rommellade is, of iemand te worden die zijn agenda tot in de puntjes beheert. Gun jezelf gerust een echte rommellade of wat georganiseerde chaos, want  perfectie is niet het streefdoel”, aldus Sara Van Wesenbeeck.

Ze reikt in haar boek ook beproefde recepten, stappenplannen en slimme tips aan. “Dit boek gaat verder dan het oppervlakkig oppoetsen van de buitenkant. Het zet aan tot duurzame verandering waar je dag in dag uit de vruchten van kunt plukken.”