Voor de derde keer organiseerde het Duitse Hommel in samenwerking met RoboJob, de specialist in de automatisering van CNC-machines uit Heist-op-den-Berg, een workshop. Andermaal kon het evenement van de twee CNC-experten op heel wat bijval rekenen.

Tijdens de workshop met als thema Automatiseringsprofessional op vijf uur tijd verwierven 30 verspaners op een halve dag tijd nieuwe inzichten in de voordelen van CNC-automatisering. Daarnaast kon men meteen in de praktijk ontdekken hoe eenvoudig het vandaag is om kleine en middelgrote series te automatiseren.

Al meer dan 40 jaar is Hommel CNC-Technik de exclusieve verdeler van Okuma CNC-machines in Duitsland. “Sinds vorig jaar zet het bedrijf ook alsmaar meer in op CNC-automatisering, en het koos daarvoor RoboJob als haar partner”, vertelt Helmut De Roovere, ceo van RoboJob. Hommel voegde zo de Turn- en Mill-Assist Series van het bedrijf uit Heist-op-den-Berg aan haar portfolio toe.

Geslaagde workshop

De Duitse verspaners bleken na afloop meer dan ooit klaar te zijn voor CNC-automatisering. Niet in het minst omdat ze bij RoboJob terechtkunnen voor eenvoudige en laagdrempelige standaardoplossingen. “Nog voor het einde van de workshop kregen we al een bestelling. Dat is ondertussen de vijfde bestelling van een RoboJob-systeem die Hommel mag noteren op één jaar tijd”, zegt Helmut De Roovere. De korte insteltijden en het hoge gebruiksgemak bleken de grote troeven van de RoboJob-systemen.

RoboJob werd opgericht in 2007. Het bedrijf uit Heist-op-den-Berg heeft als missie de maakindustrie opnieuw winstgevend en competitief te maken, en deze industrie opnieuw aantrekkelijk te maken voor jonge werknemers.