Het Londense kantoor van het prestigieuze reclamebureau Saatchi & Saatchi werd onlangs ingericht met 150 werkplekken DAN van de Mechelse kantoormeubelfabrikant Bulo. Het project verliep in samenwerking met Jump Studios London.

“Saatchi & Saatchi is bij ons terechtgekomen via het architectenbureau Jump Studios”, zegt Anne Verbeeck, communicatie manager bij Bulo. “Zowel in België als in het buitenland werkt Bulo al jarenlang aan duurzame relaties met (interieur)architecten omdat die een belangrijke voorschrijver-rol hebben. Architecten staan open voor vernieuwende ideeën en andere insteken dan de klassieke.”

Het communicatiebureau koos voor de DAN-collectie van Bulo. “Die collectie breekt met de klassieke kantoorcultuur. Werk is niet langer gebonden aan vaste patronen. Het concept past volledig in het DNA van dit internationale communicatiebureau dat tot de top 3 ter wereld behoort. Door de modulaire opbouw van de collectie, met twee houten ladders, twee bladen en enkele connectors, zijn tal van opstellingen mogelijk. Bij Saatchi & Saatchi worden ze zowel voor de vaste werkplekken als voor de hot desking (werkplekken die door diverse werknemers worden gebruikt) en kastenwanden toegepast.”

De ladders van DAN zijn gemaakt van hout en zorgen voor de warme uitstraling die zo belangrijk is in een (werk)omgeving. De naam DAN refereert naar een term uit de Japanse krijgskunst en betekent niveau, wat leidde tot de slogan DAN for all levels.

Dit omvangrijke project bezorgde Bulo heel wat extra werk. “Op de metalen connectoren na werden alle elementen in ons productie-atelier en zusterbedrijf Bosq in Mechelen gemaakt. Dergelijke grote projecten worden opgevangen via interimjobs en flexibel werken, en zorgen dus voor extra werkgelegenheid.”