Alexander Vandersmissen bij het verkrotte wooncomplex. © Woonpunt Mechelen.

MECHELEN – Woonpunt Mechelen renoveert een appartementencomplex in Mechelen in samenwerking met het Mechels architectenbureau S3A en aannemer Everaert-Cooreman uit Berlare.

Op 22 januari is aannemer Everaert-Cooreman in opdracht van Woonpunt Mechelen gestart met de afbraak van de gebouwen op de hoek van de Grote Nieuwendijkstraat en de Nijverheidstraat in Mechelen. De gebouwen staan al ruim vijf jaar leeg. Ze zijn al een paar jaar eigendom van de sociale huisvestingsmaatschappij die ze nu gaat vervangen.

“We zijn verheugd te kunnen melden dat de bestaande verkrotte panden gesloopt worden en plaats zullen maken voor negen nieuwbouwappartementen”, aldus voorzitter Alexander Vandersmissen van Woonpunt Mechelen.

Er komt een nieuw en modern complex van vier bouwlagen met in totaal negen appartementen, dat werd ontworpen door het Mechelse architectenbureau S3A. Elk appartement heeft één slaapkamer en een inpandig privéterras. De appartementen op het gelijkvloers hebben zelfs een tuintje. Er is ook een gemeenschappelijke fietsenberging.

Senioren

Alle appartementen zijn uitermate geschikt voor senioren. “Er is een lift in het gebouw en de appartementen zijn allemaal rolstoeltoegankelijk”, aldus Vandersmissen. “Wij hopen in de nieuwbouw voornamelijk eigen oudere huurders te kunnen huisvesten die momenteel in een grote woning wonen en die vrijwillig kleiner willen gaan wonen. Op die manier maken we bestaande woningen vrij voor gezinnen – een win-winsituatie dus.”  Ook de ligging nabij het stadscentrum is een grote troef.

De aannemer stript eerst de binnenkant van het gebouw en gaat daarna van start met de effectieve sloop. Bij de werken moet rekening worden gehouden met de heraanleg van de Grote Nieuwendijkstraat, waardoor er enkele maanden niet gewerkt zal kunnen worden. De bouw van de nieuwe appartementen is daarom gepland vanaf oktober 2018. Als alles goed verloopt, zijn ze volledig afgewerkt tegen eind 2019.

De kostprijs van het project wordt geraamd op 1.239.640,17 euro (excl. btw).