MECHELEN/ANTWERPEN – Vier Mechelaars die onder meer actief zijn bij productiehuis Deklat Binnen en winkelketen Fiets! hebben samen RYMND opgericht, dat hét modelabel voor sportliefhebbers wil worden.

RYMND heeft zijn eerste collectie gelanceerd voor mannen, vrouwen en kinderen. Ze omvat niet alleen T-shirts en sweaters, maar ook sporttassen, handschoenen, sjaals en mutsen met een knipoog naar voetbal en wielrennen. De collectie is vanaf vrijdag te koop via www.rymnd.net en op 23 november opent in Antwerpen de eerste RYMND pop-up store.

RYMND is genoemd naar iconen als Raymond Goethals en Raymond Poulidor en wil meer zijn dan een merk. “Het is een community die atleten en cafésporters met een passie voor sport samenbrengt”, zeggen de oprichters. RYMND is een samenwerking tussen drie broers en een vriend des huizes: Evert, Roelof en Hendrik Winkelmans en Rutger Verbeek. Evert Winkelmans is samen met Rutger Verbeek de man achter productiehuis Deklat Binnen, bekend van de succesvolle documentairereeks De Kleedkamer en de eerste Slow TV uitzending in Vlaanderen Voor De Ronde.

Hendrik Winkelmans, de oudste broer van Evert, is de oprichter van winkelketen Fiets!. Samen met Roelof Winkelmans bundelen ze bij RYMND hun kennis uit het zakenleven met hun passie voor sport.

Tv-coryfee Mark Uytterhoeven is alvast een fan: “Een origineel sport T-shirt ontwerpen, lijkt een zo goed als onmogelijke onderneming. RYMND is er glansrijk in geslaagd. Ik heb meteen de Patron besteld.”

Pop-up

Van 23 november tot 15 januari zijn de spullen van RYMND te koop in de pop-up store in de Antwerpse Schrijnwerkersstraat. Daar valt ook heel wat te beleven, van een potje pannavoetbal tegen drievoudig wereldkampioen Ilyas ‘Toubz’ Touba, of een wedstrijdje Fifa tegen sportjournalist Aster Nzeyimana. Het jonge journaalanker is een fan van het eerste uur: “De liefde voor de sport gecombineerd met mooie designs, fantastisch. Ik voel me meteen een echte Raymond.”

De eerste pop-up store van de Mechelaars is dus in Antwerpen. “We hebben voor Antwerpen gekozen omdat we in een eerste fase willen nagaan of genoeg mensen ons merk leuk vinden”, zegt Rutger Verbeek. “En in Antwerpen is er nog veel meer passage dan in Mechelen. Maar als op en top Mechels bedrijf – de vier founders zijn allen geboren in Mechelen en ons kantoor is in de binnenstad – willen we zeker tijdens het WK een pop-up of ander event in Mechelen organiseren.”