Ruwbouwwerken AZ Sint-Maarten naderen voltooiing

maartenDe ruwbouwwerken aan het nieuwe AZ Sint-Maarten op Roosendaelveld in Mechelen zijn al ver gevorderd. De ruwbouwwerken in beton aan het ziekenhuisgebouw zijn eind april al afgerond en van de betonwerken aan het parkeergebouw is al 35% klaar.

Aan de daken wordt nog volop gewerkt, en tegen het einde van deze maand staan alle ramen in het gebouw. De buitenaanleg aan de oostzijde van het ziekenhuisgebouw, aan de kant van de Liersesteenweg, wordt ook deze maand nog volledig afgewerkt (exclusief de asfaltering).

In het gebouw wordt volop verdergewerkt aan vloeren, wanden en plafonds. In de perifere technische ruimten worden de luchtgroepen aan elkaar gekoppeld en op de juiste plaats gepositioneerd.  Dan wordt ook gestart met de montage van de luchtkanalen en de warm- en koudwaterleidingen voor deze groepen.

Op niveau 2 en 3 van bouwdelen GHI worden de nodige lucht-, sanitaire- en elektrische installaties gemonteerd, net als de medische gassen en de buizenpost. Op het gelijkvloers en de eerste verdieping wordt de bekabeling voor data en elektriciteit in de wanden aangebracht.

Eind dit jaar moeten de ruwbouwwerken volledig klaar zijn.Volegns de planning moet het parkeercomplex met een capaciteit van 1600 wagens in juli 2017 afgewerkt zijn. Als alles gaat zoals gepland, wordt het ziekenhuis eind 2018 in gebruik genomen.

Een slideshow met recente luchtbeelden van de werf vindt u hier.