corbeilleDe ruwbouwfase van de 20 KMO-units op de site La Corbeille in Westmeerbeek is klaar. De werken hebben amper acht weken in beslag genomen.

“De bouwwerken verlopen volgens schema. De ruwbouw van de nieuwbouw units staat ondertussen recht. Aannemer Willy Naessens Groep heeft vorige week de site verlaten”, aldus Johan Van Loo, zaakvoerder van projectontwikkelaar Tervia’s.

Het project La Corbeille omvat de verwezelijking van een KMO-, industrie- en retailzone op het terrein van de voormalige conservenfabriek La Corbeille/Bonduelle. De twintig energiezuinige KMO-units die in de eerste fase worden gerealiseerd, hebben een volledige betonstructuur. De hele site La Corbeille wordt overigens CO²-neutraal met als belangrijkste pijler een duurzaam energieverbruik.

De KMO-units zullen beschikbaar zijn in december met een casco oplevering. Deuren, ramen, geautomatiseerde poort en gepolierde betonvloer zijn inbegrepen.

De KMO-units hebben standaard een oppervlakte tussen 180m² tot 1.200m² (grotere oppervlaktes kunnen op aanvraag). De units kunnen louter als opslag functioneren en/of uitgerust worden met de nodige kantoorruimtes. Bepaalde KMO-units beschikken ook over een eigen buitenplein. Bovendien heeft iedere unit minimum 2 parkeerplaatsen. Voor de bezoekers zijn er parkeerplaatsen op het centrale met groen aangelegde binnenplein.

De ontwikkeling van het retailgedeelte  van het project is gepland in 2016. Er wordt ook nog gezocht naar een goede kandidaat voor de invulling van de industriezone.

Westmeerbeek, deelgemeente van Hulshout, is gelegen tussen Heist-op-den-Berg en Westerlo, dicht bij de E313 en de E314 en op de grens tussen Antwerpen en Vlaams-Brabant.