RUMST – Rumst volgt het voorbeeld van heel wat andere steden en gemeenten en lanceert cadeaucheques die je kan inruilen bij lokale handelaars.

Het is waarschijnlijk niet toevallig dat Rumst net in deze periode van het jaar, in de aanloop naar de eindejaarsfeesten, de nieuwe cadeaucheques lanceert. Mensen die geen inspiratie hebben voor een geschenk, kunnen vrienden of familieleden zo’n cheques cadeau doen.

De cadeaucheques kan je aankopen op het gemeentehuis van Rumst, en je kan ze inruilen bij lokale handelaars. Deelnemende handelaars herken je aan de raamsticker. Alle Rumstse handelaars kunnen gratis deelnemen.

Duurzaam

Via de Rumstse cadeaucheque kan de lokale economie worden gestimuleerd, maar het is ook een duurzaam project. Nieuwe inwoners maken zo kennis met de plaatselijke handelaars die een extra steuntje krijgen. Winkelen bij lokale ondernemers vergt bovendien kleinere verplaatsingen, waarvoor je niet noodzakelijk de auto nodig hebt. En dat is dan weer goed voor het milieu.

De cadeaucheques zijn beschikbaar in twee versies: 5 euro of 20 euro. Ze worden verkocht op de dienst Lokale Economie tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. De betaling gebeurt cash.

De handelaars bij wie je de cheques kunt inruilen, vind je in heel diverse sectoren, van broodjeszaken en bakkers tot kapsalons, bloemenwinkels, schoenmakers, horeca, bloemen- en plantenzaken en zelfs een begrafenisondernemer.