Ruim 20 mini-ondernemingen uit de regio Mechelen en Antwerpen-Zuid verzamelen op 19 november in de overdekte zuilengang van het Mechelse stadhuis om hun producten aan de man te brengen. Dat gebeurt in de voormiddag, wanneer ook de zaterdagmarkt volop aan de gang is.

“Half november is  de perfecte timing voor dit evenement”, zegt Chris Rits, Vlajo coördinator secundair onderwijs van het arrondissement Mechelen en de regio Antwerpen Zuid. “De productie is dan goed op gang en de eerste verkopen binnen de eigen kring zijn achter de rug. De mini-ondernemers kunnen toepassen wat ze hebben geleerd op de seminaries verkooptechnieken en standenbouw. Ze leren hier bovendien andere jongeren kennen met eenzelfde of vergelijkbaar project, en leren kneepjes en trucjes van elkaar.”

Rond de middag worden in de Kolommenzaal van het Mechelse stadhuis prijzen uitgereikt voor de mooiste verkoopstand, de beste verkoopaanpak en het vlotste verkoopteam. Een vierde prijs wordt uitgereikt door de jongeren zelf.

Bij de deelnemende mini-ondernemingen zijn er drie van College Hagelstein in Sint-Katelijne-Waver, twee van SUI Lier, vier van KA Boom, drie van het Sint-Gummaruscollege Lier, vier van Sjabi Puurs en één van HH Heist-op-den-Berg. Ze verkopen o.a. de klassieke voeding-, bad- en decoratieproducten, maar ook educatieve en multiculturele workshops.