MECHELEN – Bij TV Plus, de vrijetijdsprogrammatie van de regionale televisiezender RTV, start maandag de nieuwe reeks Bij Ons. Daarin wordt tien weken lang elke week een andere stad of gemeente voorgesteld. De zender die steeds meer kijkers bereikt, kondigt nog meer nieuwe programma’s aan.

Maarten Cox en Nasrien Cnops zijn de schermgezichten van de nieuwe reeks Bij Ons. Ze gaan telkens in een andere gemeente op zoek naar interessante onderwerpen voor een reportage.

Maarten en Nasrien nemen om beurt een hele week voor hun rekening en laten elke dag een ander interessant aspect van de gemeente aan bod komen. Cynthia Reekmans verrast in naam van de gemeente of stad een aantal inwoners met een cadeautje. Dat kunnen vrijwilligers, kunstenaars, G-sport medewerkers of nog andere verdienstelijke inwoners zijn.

Er is ook een dagelijkse agenda met activiteiten en evenementen uit de gastgemeente. Het programma is elke dag  te bekijken om 10.30 uur, 13.15 uur en 17.45 uur, en ook op de website van TV PLUS.

De komende weken komen uit de Mechelse regio naast Mechelen zelf ook nog Bornem, Lier, Putte en Puurs aan bod.

Kijkcijfers

Het gaat trouwens goed met RTV|TV PLUS, de regionale zender voor Mechelen en Kempen. “In 2016 groeide het bereik met bijna 20% en in 2017 kwamen daar nog eens 10% kijkers bovenop”, zegt Farid Khetouta, algemeen directeur van RTV.

“Dagelijks hebben we gemiddeld 160.000 kijkers. Die lijn willen we bij RTV|TV PLUS nog doortrekken. Daarom komen er in de loop van 2018 nog een aantal nieuwe programmareeksen bij.”