RTV neemt nieuwe start

RTVErikaRTV, de regionale tv-zender voor Mechelen en Kempen, gooit het roer drastisch om. Vanaf 1 maart komen er twee kanalen: een nieuwskanaal en een TV Plus-kanaal voor alle andere programma’s. RTV trekt ook nieuwe gezichten aan. Erika Van Tielen (ex-VRT) wordt nieuwsanker voor RTV.

“Dat we gaan werken met twee kanalen, is een heel bewuste keuze”, zegt Jan Peeters, algemeen directeur van RTV. “Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen ’s avonds enkel nieuws willen zien. Kijkers vonden het zendschema verwarrend. Het onderzoek wees tevens uit dat de zender een degelijk en betrouwbaar, maar veeleer grijs imago heeft. Jongeren misten dynamiek en durf. RTV is een sterk merk en wordt in beide zendgebieden gewaardeerd als onze regionale televisie, maar de kijkcijfers vertoonden een zekere achteruitgang.”

De ommezwaai moet die dalende trend stopzetten. Op basis van de resultaten van het onderzoek werd een taskforce opgericht die naast algemeen directeur Jan Peeters bestaat uit productieleider Farid Khetouta, brandingspecialist Wim Destrijker en journalist Bart Timperman. Die taskforce gaf vorm aan de restyling van de zender.

Vanaf 1 maart wordt RTV nadrukkelijk geprofileerd als nieuwsbron. Zowel de inhoud als de vorm worden aangepakt. Bij de nieuwsankers blijven Els Van Hove en Erica Priem op post. Versterking komt er van nieuwsankers Erika Van Tielen en Joris Brys. Op RTV zal enkel nog nieuws, sport en duiding te bekijken zijn.

Alle andere programma’s komen vanaf 1 maart onder de vlag van TV Plus, feelgood-tv met lifestyleprogramma’s. De dagkrant en het programma Trendiez verdwijnen. Er komt wel een nieuw praatprogramma met de nieuwste trends op het gebied van multimedia, mode, gastronomie enz. Presentatoren van TV-Plus zijn zanger Maarten Cox, Stefan Ackermans, bekend van Studio Brussel en Nostalgie, Amaryllis Temmerman en Davy Van der Aa.