Acteur Ronny Daelman, bekend van o.a. de televisieseries Thuis en Familie, is het nieuwe gezicht van RTV Vandaag bij de regionale televisiezender RTV, die nieuws brengt uit Mechelen en de Kempen. Daelman vervangt Joris Brys, die andere horizonten opzoekt.

Joris Brys werkte geruime tijd voor RTV. Hij was er journalist van 2010 tot 2012. In september 2013 ging hij aan de slag als journalist bij Play Sports, waar hij nog altijd actief is. Die laatste job combineerde hij sinds februari 2015 met de presentatie van RTV Vandaag. Op 2 mei geeft hij de fakkel door aan Ronny Daelman.

De nieuwe ankerman van RTV heeft heel wat ervaring in de televisiesector. Hij speelde jarenlang de rol van Sam Bastiaens in de televisieserie Thuis en had gastrollen in tv-reeksen zoals Familie, Spoed, Flikken

Vanaf volgende week presenteert hij, afwisselend met vaste collega’s Erika Van Tielen, Els Van Hove en Shana Meeus, RTV Vandaag.

Joris Brys neemt overigens niet helemaal afscheid van RTV. Hij wil wel nieuwe ervaringen opdoen in een nieuwe omgeving, maar hij wil bij RTV wel nog af en toe inspringen als het nodig is.

De eerste aflevering van RTV Vandaag met Ronny Daelman komt op het scherm op dinsdag 2 mei vanaf 18 uur.