Rollex vernieuwt vloer Mechelse stadsschouwburg

stadsschouwburgDe firma Rollex uit Sint-Katelijne-Waver, gespecialiseerd in massieve parketvloeren, vernieuwt tijdens de vakantiemaanden de podiumvloer van de Mechelse Stadsschouwburg.

Sinds de heropening van de Stadsschouwburg in 2000 wordt de podiumzaal intensief gebruikt. Vorig jaar werd de mozaïekvloer in het gebouw hersteld (t.w.v. 140.000 euro) en deze zomer is de scènevloer van 200 m² aan de beurt. Een nieuwe vloer is dringend nodig omdat de huidige plankenvloer in slechte staat is en storend kraakt tijdens het belopen en omdat er op verschillende plaatsen splinters loszitten. In de zomer, wanneer er geen programmatie in de Schouwburg is, wordt de vloer vernieuwd. De kostprijs bedraagt ongeveer 35.000 euro (incl. btw). Later –  wellicht tegen de zomer van 2017 – wil de stad ook de zeteltjes in de Stadsschouwburg aanpakken.

Er komt ook een nieuwe podiumzaal op de site Speecqvest. Dat zal tijdens de volgende legislatuur gebeuren. De huidige Stadsschouwburg blijft bestaan, maar de capaciteit van 400 zitplaatsen is te beperkt. “Voor onze kunstenorganisaties en organisaties buiten Mechelen is het onmogelijk om binnen de huidige infrastructuur grote culturele producties op te voeren”, aldus schepen van Cultuur Björn Siffer.

“Wil Mechelen haar regionale culturele functie als centrumstad waarmaken, dan is de bouw van een volwaardige hedendaagse podiumzaal met minstens 800 zitplaatsen een must. Pas in de volgende legislatuur zal de  financiële agenda worden opgesteld, maar we zullen alvast de modaliteiten verder bestuderen zodat het nieuwe bestuur met een goeie voorzet kan starten.”