HEIST-OP-DEN-BERG – RoboJob, specialist in automatisering van CNC-machines, verhuist in april naar een nieuwe vestiging op 200 meter van de huidige locatie, met meer ruimte voor kantoren, productie en showroom.

RoboJob verhuist binnen een paar weken naar de gebouwen die voorheen werden verhuurd aan Isobois, dat failliet ging. De nieuwe locatie is vlakbij de huidige vestiging en ligt in hetzelfde industriepark in Heist-op-den-Berg.

“Onze huidige vestiging is te klein geworden op alle vlakken: bureaus, productie en showroom”, zegt Steven Craenen van RoboJob. “Doordat we de afgelopen jaren een flinke groei hebben gekend, zijn er heel wat nieuwe collega’s bijgekomen. We zijn nu met 35 medewerkers. We moeten ook veel meer produceren, en dus is onze productieruimte eveneens te klein geworden. Tenslotte komen er steeds vaker klanten op bezoek voor een demonstratie, dus ook dat moeten we beter organiseren.  Er zijn immers ook heel wat nieuwe producten bijgekomen.”

In de nieuwe vestiging is dus meer ruimte voor kantoren en productie, en er is tevens een showroom waar alle producten tentoon worden gesteld en gedemonstreerd kunnen worden. De vrijgekomen gebouwen in de oude vestiging worden ingenomen door zusterbedrijven Aluro Group en Aluro CNC.

Nieuwbouw uitgesteld

RoboJob heeft wel nog steeds plannen om een nieuwbouw neer te zetten, maar die plannen zijn nu even in de koelkast gestopt. “We stellen die nieuwbouw nog enkele jaren uit. Doordat we nu deze opportuniteit kunnen benutten, hebben we de kans om beter in te schatten hoe groot onze showroom, kantoorruimte en productie in de toekomst moeten zijn. Deze ervaring kunnen we dan meenemen in onze nieuwbouwplannen. Die nieuwbouw blijft trouwens ook in Heist-op-den-Berg, op het industrieterrein aan de andere kant van de Liersesteenweg.”

Vóór de verhuis wordt doorgevoerd, trekt RoboJob nog met een flinke delegatie naar de Nederlandse beurs TechniShow, waar naast de nieuwe Tower ook alle andere automatiseringsconcepten van RoboJob worden getoond.

“Nederland loopt flink vooruit op het vlak van CNC-automatisering, Smart Factories en Industrie 4.0”, vindt Area Sales Manager Bert den Ouden.  “In vergelijking met andere landen zien we hier een hoge concentratie in CNC-automatisering, en dus verwondert het me niet dat er zoveel interesse is in onze Tower.  Maar we willen onze Nederlandse en Belgische bezoekers natuurlijk ook alle andere mogelijkheden tonen.”