RoboJob verhoogt efficiëntie van klanten

TurnAssistHet Heistse RoboJob, specialist in het automatiseren van CNC-machines, blijft vernieuwen om het rendement, de flexibiliteit en de efficiëntie van haar standaardproducten verder verhogen. Daarbij denkt RoboJob niet enkel aan nieuwe klanten, maar in de eerste plaats aan haar bestaande klanten.

“Ondertussen hebben wij al heel wat klanten in de Benelux”,  vertelt mede-oprichter en -zaakvoerder Helmut De Roovere. “Verschillende klanten hebben al een tweede, derde, vierde of zelfs vijfde systeem aangekocht bij ons. Dat verhoogt hun flexibiliteit aangezien de RoboJob-systemen het repetitieve werk overnemen, en zo spelen ze handig in op spoedbestellingen die vandaag bijna de standaard geworden zijn in de markt.”

“Net om dan snel te kunnen reageren, moeten we erop toezien dat de operator efficiënt te werk kan gaan”, vult collega en medeoprichter Luc De Ceuster aan. “Daarom blijven we ook investeren in de verdere optimalisatie van alle software. Onze bestaande klanten kennen onze systemen als geen ander. Op hun vraag hebben we nu ook werk gemaakt van een Export/Import-functie.”

Het instellen van de software en het configureren van de tafel van de RoboJob-producten is een kwestie van enkele minuten. Het bedrijf gaat er prat op dat dit slechts vijf minuten duurt voor een nieuw werkstuk, en twee minuten voor een werkstuk dat al eerder werd ingesteld. Met de Export/Import-functie kunnen nieuwe programma’s nu ook extern voorbereid worden en bovendien kunnen nu alle bewaarde instellingen eenvoudig worden overgedragen van de ene RoboJob-automatisatie naar de andere.

“Als je bijvoorbeeld twee Turn-Assists hebt, en snelt wilt schakelen van de ene naar de andere CNC-machine, volstaat het om een export te maken van je opdrachten naar een USB-sleutel of via het netwerk naar een algemene locatie. Die instellingen laad je dan even snel weer op in eender welke Turn-Assist. Zo moet je een gekend werkstuk op een andere Turn-Assist niet opnieuw gaan configureren. Op zich heel eenvoudig, maar het laat toe om nog efficiënter te werk te gaan.”

RoboJob stelt al zijn vernieuwingen voor op de beurs Indumation, waar ook alle standaardproducten van het bedrijf worden gedemonstreerd. Indumation vindt plaats in Kortrijk Xpo, van 6 tot en met 8 mei.