RoboJob stelt op Duitse beurs nieuw softwareplatform voor

RoboJob3Tijdens de vakbeurs voor de metaalsector AMB Messe in het Duitse Stuttgart lanceert Robojob uit Heist-op-den-Berg haar nieuwe softwareplatform. Duitsland is uitgegroeid tot de belangrijkste afzetmarkt voor RoboJob. Het Heistse bedrijf neemt voor de derde keer op rij deel aan de grootste Duitse beurs in de metaalsector. Met maar liefst 1.350 exposanten uit 30 verschillende landen en meer dan 90.000 bezoekers staat de specialist in het automatiseren van CNC-machines voor een spannende week.

Die nieuwe software speelt in op de evolutie van Industrie 4.0. Moderne productietechnieken moeten zorgen voor een hoger rendement, meer flexibiliteit en meer efficiëntie. R&D Manager Peter De Roovere: “Dit nieuwe besturingssysteem is de rechterhand van de operatoren die met onze Turn- en Mill-Assist Series werken. We zijn met een blanco blad begonnen, en hebben dus een volledig nieuw platform op poten gezet. Daarbij hebben we er natuurlijk wel voor gezorgd dat alle bestaande functionaliteiten uit de vorige versie mee werden opgenomen. Deze zijn in een logische structuur ondergebracht, opdat het gebruiksgemak nog verder verbeterd wordt. Bovendien zetten we nog sterker in op de grootste sterkte van onze systemen: de snelle in- en omsteltijden. Ik durf zelfs te stellen dat de programmatie nu nóg sneller gaat, en dat we met kop en schouders de kortste programmatietijden in de markt hebben.”

Naast alle bestaande functionaliteiten zijn bij het nieuwe softwareplatform ook heel wat nieuwe features opgenomen. “Zo wordt er sterk gebruik gemaakt van 3D visualisaties. Pas je de afmetingen van een werkstuk aan, dan krijg je het resultaat in 3D te zien. Je ziet hoe werkstukken door de robot opgenomen worden en hoe ze in de klauwplaat of opspanning geplaatst worden. Bovendien kan de gebruiker steeds het camerastandpunt draaien, om deze acties vanuit alle mogelijke hoeken te bekijken. We maken het onze klanten met andere woorden dus nog een pak gemakkelijker, want nog voor ze op de startknop drukken hebben ze alle acties van de robot reeds goedgekeurd. Ten slotte denkt het systeem actief mee met de operator en worden op een intelligente manier bepaalde instellingen automatisch gesuggereerd.”

RoboJob is specialist in het automatiseren van CNC-machines en werd opgericht in 2007 als een dochteronderneming van Aluro-Group NV. Met meer dan 25 jaar ervaring in de verspanende industrie én meer dan 40 jaar ervaring in machinebouw heeft RoboJob alle knowhow in huis om uiterst gebruiksvriendelijke standaardoplossingen te bouwen.