DeroovereRoboJob, de Belgische marktleider in CNC-automatisatie, pakt tijdens de opendeurdagen bij Dormac eind januari uit met een nieuwe innovatie: de wenteleenheid voor draaistukken.
Dormac is een Nederlandse firma die zich heeft gespecialiseerd in CNC-machines en gereedschappen. Ze verdeelt hoogkwalitatieve metaalbewerkingsmachines van bekende merken zoals Doosan, Kiheung, Fat Haco, Finetech en Everox, en biedt ook ondersteuning aan opdat haar klanten het maximum uit de machine kunnen halen. Sinds enkele jaren werkt het bedrijf ook nauw samen met RoboJob, nadat het bedrijf uit Heist-op-den-Berg al meerdere Doosan-machines automatiseerde met haar gebruiksvriendelijke belading- en ontladingsoplossingen voor draai- en freesmachines.

RoboJob werd dan ook uitgenodigd om deel te nemen aan de opendeurdagen van Dormac, en zal er uitpakken met de nieuwe wenteleenheid voor draaistukken. Deze nieuwste ontwikkeling van de Belgische marktleider zal worden gedemonstreerd aan een Turn-Assist van RoboJob.

Mede-oprichter en –zaakvoerder Helmut De Roovere vertelt het verhaal achter deze innovatie: “Vaak horen we van onze klanten dat onze standaardproducten hen toelaten om meer spindeluren te draaien, en dat onze automatisatie ertoe bijdraagt om het rendement van hun machinepark te verhogen. We zoeken uiteraard altijd naar verbeteringen, en zo zijn we bij onze wenteleenheid voor draaistukken uitgekomen. Voor draaistukken moeten beide kanten van een ruw werkstuk bewerkt worden. Dat kan nu ook al: zo kan de robot eerst een reeks beladen en ontladen die wordt afgewerkt langs één zijde, vooraleer diezelfde reeks opnieuw wordt ingeladen om de andere zijde te bewerken. Met de wenteleenheid kan dit alles nu vlotter en sneller verlopen, omdat de robot zelf het stuk kan omdraaien. Zo worden beide zijdes bewerkt in één instelopdracht, en kan de automatisatie nóg langer zelfstandig aan het werk blijven. Het gaat dus vlotter, sneller én het rendement van de machine wordt opnieuw verhoogd”, besluit De Roovere.