RoboJob scoort met innovatie

robojobRoboJob uit Heist-op-den-Berg, marktleider in CNC-automatisering, is tevreden over zijn deelname aan de Techni-Show.  Dat is de belangrijkste beurs in de Benelux wat betreft productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen en kunststoffen.

RoboJob stelde op de beurs zijn nieuwste innovatie voor:  de Turn-Assist Racks. Zowel de ruwe als afgewerkte onderdelen worden in stapelbare racks gepositioneerd, en daar kan de robot torens mee gaan bouwen.  De werkstukken worden dus niet gestapeld, zoals bij de andere producten van de Turn-Assist Series.  Het zijn de racks die gestapeld worden.  Net daarom is deze automatisering uitermate geschikt voor gietstukken, of voor complexe onderdelen die je moeilijk kan stapelen.

RoboJob verraste op de beurs door de racks te manipuleren met een 10kg robot, en kon daarmee aantonen hoe laagdrempelig dit nieuwe product is.  De standaardproducten van RoboJob – de Turn-Assist Series voor de automatisering van slijp- en draaimachines, en de Mill-Assist Series voor freesmachines – zijn al langer bekend als gebruiksvriendelijke oplossingen die het rendement, de efficiëntie en de flexibiliteit van de toeleveranciers kunnen verhogen.  Maar liefst 13 systemen werden verkocht aan Nederlandse en Belgische klanten.

Het beursseizoen is nu volop gelanceerd. Na de Techni-Show doet RoboJob zijn intrede in Frankrijk, waar het samen met Mazak  op het Salon de l’Industrie in Parijs zijn oplossingen toont. Van daaruit gaat het naar Birmingham, waar Robojob deelneemt aan MACH, de grootste Engelse beurs voor de maakindustrie.

RoboJob werd opgericht in 2007 als een dochteronderneming van Aluro-Group NV. De bedoeling was het opnieuw rentabiliseren van de verspanende industrie die haar marge jaar na jaar zag afnemen door de gewijzigde marktsituatie.