HEIST-OP-DEN-BERG – RoboJob start het nieuwe beursseizoen met een nieuwe slogan: First in CNC Automation. Het Heistse bedrijf wil hiermee zijn marktleiderschap onderstrepen en benadrukken dat het nog steeds fungeert als pionier in de sector.

De Belgische marktleider in CNC-automatisering stelt op de Franse SEPEM-beurs zijn nieuwe Turn-Assist 200i voor, en trekt binnen een paar weken eveneens naar de METAV-beurs in Duitsland. Dit jaar zal RoboJob opnieuw deelnemen aan meer dan 20 beurzen en evenementen, waar het uitpakt met vernieuwende oplossingen en producten.

“Op METAV pakt RoboJob voor het eerst uit met de nieuwe slagzin First in CNC Automation”, verklapt CEO Helmut De Roovere.

RoboJob is al meer dan 10 jaar de specialist in automatisering van CNC-machines. “Al van bij de start hebben we volop ingezet op de kleine en middelgrote series”, aldus De Roovere. “Bij ons zusterbedrijf Aluro hadden we immers gezien dat de Supply Chain in de maakindustrie structureel gewijzigd is, en dat bestellingen van een beperkt aantal onderdelen eerder regel dan uitzondering zijn geworden.”

Laagdrempelig

RoboJob is de afgelopen jaren uitgegroeid tot onbetwist markleider in binnen- en buitenland. Zijn Turn- en Mill-Assist Series worden algemeen erkend als de standaard in CNC-automatisering. Met de nieuwe slagzin First in CNC Automation wil RoboJob zijn verworven positie bevestigen.

“We achten de tijd nu rijp om niet enkel ons marktleiderschap te bevestigen, maar ook de rol van pionier die we vanaf dag 1 hebben opgenomen en niet meer hebben losgelaten. We waren de eerste om een standaardproduct uit te bouwen, specifiek om kleinere aantallen te automatiseren.  Op een laagdrempelige manier, compact en snel in te stellen. En toch met de nodige flexibiliteit, zodat je met één automatisering heel verschillende werkstukken kunt automatiseren. Die pioniersrol willen we niet meer loslaten. We blijven inzetten op nieuwe oplossingen en producten.”