RoboJobTurnAssist180Naar goede gewoonte organiseert de Europese marktleider in CNC-machines, Yamazaki Mazak Europe, in december zijn opendeurdagen. Een al even goede gewoonte is de aanwezigheid van RoboJob uit Heist-op-den-Berg. Deze keer pakt RoboJob er uit met zijn absolute standaard: de Turn-Assist 180.

RoboJob ontbrak de afgelopen vier edities al niet en ook nu heeft het een plaats veroverd tijdens dit prestigieuze evenement van Mazak in Haasrode. Het getuigt van het wederzijds vertrouwen en de goede samenwerking tussen beide bedrijven. “Niet enkel in België en Nederland wordt er samengewerkt”, zegt mede-oprichter en -zaakvoerder Helmut De Roovere van RoboJob. “Ook in Duitsland, Noorwegen, Zweden, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben we succesvolle partnerships opgezet. Daar nemen de Mazak dealers zelfs de verkoop van de RoboJob standaardproducten voor hun rekening.”

Er is geen enkele andere partner die vijf opeenvolgende keren werd uitgenodigd door Mazak en daar is ook De Roovere zeer fier op. “Dat betekent toch dat Mazak vertrouwen heeft in ons, maar ook in onze systemen. Het bewijst dat onze producten als de standaard in de markt worden aanzien. Hiermee doen we onze positie van marktleider in de Benelux alle eer aan.” In de Benelux hebben ze ondertussen een aanzienlijke installed base en ook het orderboek voor volgend jaar loopt al aardig vol.

Begin dit jaar werd het nieuwe Europees Logistiek Centrum van Mazak plechtig geopend. RoboJob pakte er toen uit met maar liefst 5 vernieuwingen voor de Belgische markt. Voor deze editie wordt de Turn-Assist 180 opgesteld aan een Quick Turn Smart 100 S. De Turn-Assist 180 is de meest compacte automatisering in de markt die draaimachines belaadt. De Open House van Mazak vindt op 1, 2 en 3 december plaats in het nieuwe Europees Logistiek Centrum.