Robojob lanceert twee nieuwe producten

TA Racks schijven 3RoboJob, marktleider in CNC-automatisering uit Heist-op-den-Berg, stelt op de Techni-Show twee nieuwe producten voor: de Turn-Assist Racks en de frees-variant Mill-Assist Racks.

De Techni-Show staat alom bekend als dé beurs in de Benelux wanneer het gaat over productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen en kunststoffen. Voor RoboJob is dit het uitgesproken moment om uit te pakken met vernieuwing.

Mede-oprichter en -zaakvoerder Helmut De Roovere licht de nieuwe producten toe: “Bij RoboJob komen we zélf uit de verspaning, en beseffen we als geen ander wat telt op de werkvloer. Ons bedrijf staat jaarlijks met meer dan 1.000 bedrijven in contact. Daarnaast heb ik in ons zusterbedrijf Aluro CNC zelf nog toezicht op het machinepark, en praten wij zowel met operatoren, productie-verantwoordelijken als zaakvoerders. Die gesprekken leiden continu tot nieuwe mogelijkheden, die we graag samen met onze klant verder uitwerken, testen en op punt stellen. Zo zijn onze Turn-Assist Racks en Mill-Assist Racks ook tot leven gekomen.”

“Op de werkvloer draait het altijd rond dezelfde twee principes: in de eerste plaats de CNC-machine zo veel mogelijk uren laten draaien opdat die investering kan renderen, en in de tweede plaats zorgen voor een flexibele werkomgeving waarbij men snelle doorlooptijden kan garanderen tegen de allerhoogste kwaliteit. Dat kan enkel door een automatisering te ontwikkelen die breed toepasbaar is en efficiënt kan worden ingezet, waarbij de insteltijd tot een absoluut minimum herleid moet worden. We houden onze producten dan ook graag eenvoudig in gebruik, maar steken er heel wat intelligentie in om dat te bekomen. Dat is bij onze Racks modellen niet anders”, aldus De Roovere.

De Turn-Assist Racks is bedoeld voor middelgrote tot grotere reeksen van draaistukken: zowel schijven, assen als gietstukken. Zowel de ruwe als afgewerkte onderdelen worden in stapelbare racks gepositioneerd, en daar kan de robot torens mee gaan bouwen. De werkstukken worden dus niet gestapeld, zoals bij de andere producten van de Turn-Assist Series. Het zijn de racks die gestapeld worden. En net daarom is deze automatisering uitermate geschikt voor gietstukken, of voor complexe onderdelen die je moeilijk kan stapelen. Net als bij de andere RoboJob-producten gaat de automatiseringsspecialist er prat op dat een nieuw stuk in vijf minuten kan worden ingesteld.

De Mill-Assist Racks houdt net hetzelfde in, maar dan voor freesonderdelen. “Onze Turn- en Mill-Assist Racks zullen ervoor zorgen dat de CNC-machine aanzienlijk meer uren draait, en daarbij kan onze klant gaan verspanen aan een maximale capaciteit. Dat is uiteindelijk de droom van élke toeleverancier: een CNC-machine die dag en nacht blijft doorwerken. Bij RoboJob doen we er alles aan om die droom waar te maken”, besluit De Roovere.