RoboJob lanceert opnieuw innovatieve technologie

RobojobRoboJob, Benelux-marktleider in CNC-automatisatie uit Heist-op-den-Berg, stelt opnieuw innovatieve technologie voor: een airblow die kan worden geïntegreerd in alle Turn- en Mill-Assistproducten.

“Onze nieuwste innovatie kwam er op vraag van onze klanten”, vertelt mede-oprichter en -zaakvoerder Helmut De Roovere. “Onze klanten kennen onze producten natuurlijk als geen ander, dus daarom luisteren we ook heel goed naar hen wanneer ze met nieuwe vragen of ideeën naar ons toekomen.”

Deze laatste vernieuwing van RoboJob houdt een verbetering in van de werking van alle Turn- en Mill-Assistproducten. Met de geïntegreerde airblow kunnen het werkstuk en de klauwplaat of opspanning schoon worden geblazen voor of na een bewerking. Dit garandeert niet enkel dat elk nieuw werkstuk exact gepositioneerd kan worden.

“Als er enkele spanen op de klauwplaat of opspanning blijven liggen, kan dit al voor enkele tienden van een millimeter verschil zorgen bij het plaatsen van een nieuw werkstuk. Ook kunnen spanen zorgen voor een beschadiging van het werkstuk”, aldus De Roovere, die al meer dan 25 jaar in het vak zit. “Ook een afgewerkt stuk kan dus schoon worden geblazen, wat de verdere afwerking opnieuw vergemakkelijkt. Deze nieuwe optie maakt dat de volledige betrouwbaarheid van het automatisatieproces dus ook verder verhoogd wordt.”

“Bovendien kan je in de software aangeven waar en wanneer de airblow in actie moet komen”, verduidelijkt mede-oprichter, -zaakvoerder en softwarespecialist Luc De Ceuster. “Dat kan voor elk stuk weer anders zijn, en met onze gebruiksvriendelijke software doe je dit – zoals voor alle taken trouwens – met slechts enkele klikken.”

RoboJob doet er alles aan opdat alle instellingen en aanpassingen in slechts enkele minuten kunnen plaatsvinden. De software werd zodanig ontwikkeld opdat alles snel en intuïtief kan worden ingesteld, want in de competitieve verspanende sector telt elke seconde. De eerste bestellingen voor de geïntegreerde airblow werden al genoteerd, en de RoboJob-klanten reageren enthousiast.

“Dit wijst er opnieuw op dat we er met RoboJob alles aan doen om tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten. Dus ook de komende maanden zullen we blijven uitpakken met vernieuwingen en verbeteringen”, belooft De Roovere.