RoboJob, specialist in de automatisering van CNC-machines uit Heist-op-den-Berg, maakte twee jaar geleden op de Prodex-beurs in Zwitserland bekend dat het een nieuwe partner in huis had gehaald:  Suhner Automation.  Sindsdien loopt de samenwerking tussen beide partijen gesmeerd, en binnen enkele weken pakken ze opnieuw flink uit op de Prodex-beurs.

“In die twee jaar hebben we samen een mooi traject afgelegd,” vindt Business Development Manager Jelle De Roovere van RoboJob.  “We hebben al verschillende installaties uitgevoerd, en zijn opgetogen over de vlotte samenwerking met Suhner.”

De eerste installatie was al meteen opmerkelijk: RoboJob en Suhner automatiseerden samen een slijpmachine bij een Zwitserse klant. “Dat was inderdaad een primeur,” aldus De Roovere.  “Tot op dat moment hadden we enkel draai- en freesmachines geautomatiseerd.  Maar het bleek al snel dat onze Turn-Assist Series ook geschikt zijn voor de automatisering van rondslijpmachines.  Dankzij onze samenwerking met Suhner hebben we onze mogelijkheden in CNC-automatisering weer verder kunnen uitbreiden.”

Half november willen Suhner en RoboJob opnieuw flink uitpakken op de Prodex-beurs in Bazel.  Samen hebben zij een bijkomend partnership gesloten met de firma Walter Meier, één van de meest succesvolle dealers in de Zwitserse markt.  Walter Meier verdeelt verscheidene merken van machines voor draaien en frezen en van gereedschappen om te snijden. Het is een gevestigde waarde in de Zwitserse markt met meer dan 75 jaar ervaring en een enorme installed base. RoboJob en Suhner zijn dan ook verheugd dat ze met dit partnership de Zwitserse klanten nog beter zullen kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar de juiste automatisering.

Het Industrie 4.0 thema is ook in Zwitserland heel actueel, niet in het minst omdat de Zwitserse frank al lange tijd hoog genoteerd staat.  Dat maakt het voor de Zwitserse toeleveranciers erg moeilijk om de internationale concurrentiestrijd aan te gaan.  Ook met de nieuwe wetgeving omtrent het label Made in Swiss moeten apparatenbouwers verder investeren in lokale productie.  Het blijken sterke argumenten om de efficiëntie in de supply chain aanzienlijk te verhogen, en daarbij de productieprocessen te herbekijken.  Dat speelt mooi in de kaart van RoboJob, dat er met haar automatiseringsproducten in slaagt om meer efficiëntie en flexibiliteit te verwezenlijken in de toeleverindustrie.

RoboJob stelt op Prodex de Turn-Assist 180 voor bij Walter Meier, en de Turn-Assist 250 bij Suhner. Beide systemen zijn uitgerust met de gloednieuwe software.