Turn-Assist 250Het gaat razendsnel voor RoboJob, de specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines uit Heist-op-den-Berg.

RoboJob heeft dit jaar al recordcijfers qua verkoop en installaties, en heeft tal van partnerovereenkomsten gesloten in Europa, Australië en Nieuw-Zeeland. Nu heeft het bedrijf alweer een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Oltrogge & Co. KG. Het Duitse Oltrogge is een Mazak-dealer die de slimme en eenvoudige automatiseringsproducten van RoboJob aan zijn portfolio zal toevoegen.

“Innovatie en know-how zijn altijd onze sterke punten geweest”, zegt Hartmut Gaese, Divisie Manager van de afdeling Werktuigmachines bij Oltrogge & Co. KG. “Wij zijn het enige bedrijf dat Mazak CNC-machines verkoopt in het grootste deel van Nordrhein-Westfalen. We zijn erg blij dat we de CNC automatiseringsproducten van RoboJob aan ons productportfolio kunnen toevoegen. Onze Sales en Service Teams kunnen niet snel genoeg starten met het aanbieden van deze gebruiksvriendelijke en slimme automatiseringsoplossingen aan onze klanten. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten de ongelooflijke voordelen van automatisering voor kleine en middelgrote series zullen begrijpen. Er is geen enkele automatisatie die zo’n grote positieve invloed op hun flexibiliteit en winstgevendheid zal hebben.”

Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen zijn een zeer belangrijk centrum voor de metaalbewerkende industrie van Duitsland. Voor RoboJob opent deze overeenkomst opnieuw een strategische regio in West-Europa.

Helmut De Roovere, mede-oprichter en CEO van RoboJob,  is enthousiast over de overeenkomst. “Oltrogge is de tweede onafhankelijke Mazak-dealer die onze standaard automatiseringsproducten in Duitsland zal verkopen. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking. Ook in Nordrhein-Westfalen zijn metaalverwerkende bedrijven dringend op zoek naar flexibele automatisering, omdat ook zij dezelfde uitdagingen in de markt ervaren als wij in de Benelux.”

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor RoboJob, haar partners én haar klanten. “We richten ons ook verder op onze Belgische en Nederlandse klanten, op onze voortdurende innovatie en op de ondersteuning van onze andere partners over de hele wereld “, besluit De Roovere.