Bouwbedrijf Robert Lauwers bvba uit Tisselt heet voortaan BOUD. “Onze naamsverandering komt er omdat we ons anders willen profileren”, zegt Simon Lauwers.

“Robert Lauwers bvba werd 30 jaar geleden opgericht door mijn grootvader als éénmanszaak”, zegt Simon Lauwers, derde generatie. “Ondertussen is er veel veranderd. We werken met een tiental mensen, hebben een groter bedrijfsterrein… Het zijn niet enkel de Lauwersen die belangrijk zijn. We hebben twee werfleiders en een projectleider die een andere achternaam hebben, maar de mensen vragen toch steeds naar een Lauwers, of zelfs naar Robert, die al zeven jaar met pensioen is. We willen ons meer profileren als een hecht team waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid heeft.”

Wind- en luchtdicht

Het bedrijf wordt intussen geleid door Peter en Francis Lauwers, vader en oom van Simon die zelf bediende is in het bedrijf. “Onze hoofdactiviteit blijft hetzelfde: complexe verbouwingen en moeilijke nieuwbouwprojecten uitvoeren in opdracht van een bouwheer. We gaan ons wel meer toespitsen op het afleveren van wind- en luchtdichte gebouwen. Dat wil dus zeggen dat we meer met collega-dakwerkers en -schrijnwerkers zullen samenwerken.”

Het bedrijf heet voortaan BOUD. “We hebben die naam gekozen omdat het een Nederlands, kort en krachtig woord is. BOUD betekend moedig, onbevreesd. Op die manier staan wij tegenover onze projecten en kijken wij naar de toekomst.”